11 Temmuz 2013 Perşembe

Supernatural’dan Impala Şarkıları


Supernatural,  2005’ten bu yana devam eden ve sevilerek takip edilen fantastik diyarlardan gelen bir dizi. TRT efekti vererek yaptığımız bu tanımdan bir başka seviyeye geçersek Supernatural, yıllardır zamana meydan okuyan efsane bir yapım. Supernatural evreninde  Sam ve Dean Winchester biraderler, dizinin demirbaşı olan 67 model Chevy Impala ile maceradan maceraya koşarken  karakterler arasında dünyası şaşmış Castiel ve karizma üstadı Crowley’i de unutmamak gerekir. İş bu şekilde tüm doğaüstü varlıkların cirit attığı, bazen olduğu yerde sayan bazen de enfes bölümlere imza atan bu enfes dizinin müziklerini  ve sahnelere döşendiği  bazı anları  sizin için seçtik.

Supernatural’a Giriş “The Road So Far”

Dizinin daha önce olanların özetini geçtiği  “Previously on Supernatural” müziği öncelikli olarak Kansas’ın “Carry on My Wayward Son” şarkısıdır. Sezonlar geçtikçe “Road So Far” efsane şarkılara ev sahipliği yapmıştır:

Dile kolay 8 sezon; “hangi kapıyı çalsam karşımda AC/ DC” diyebiliriz. Pek çok klasik şarkıya yer vermiş yapımda Deep Purple’dan  Blue Öyster Cult’a, Alice In Chains’ten Lynyrd Skynyrd’a kadar çoğu efsanenin eserleri yer almaktadır. Ustalara saygı kuşağı niteliğindeki dizinin AC/DC külliyatından bir örnek:

AC/DC – Highway to Hell (01×01)


Kişisel Favorilerden Kuşağı

Dizide ilk belirdiği anda, kanatlarının karizmasıyla fırtına gibi esen Castiel’in önemli sahnelerinden birine döşenen The Yardbirds- Turn Into Earth  esintisi, sahneyi tekrar tekrar izlemenize neden olabilir. Şarkı, o kadar güzel döşenmiştir ki eksik oyunculuk kısımlarını bile kapatabilir. Eşlik ettiği planlar, müzik kullanımının bir o kadar yakıştığı cazibesi Axe astronot etkisini geçen dizi sahnelerindendir. “That’s my boy” repliğini izleyenine tekrar ettirir.


Yorumsuz Supernatural – Blue Öyster Cult – Don’t Fear The Reaper-(01×12)


Supernatural’in en eğlenceli ve komik sahnelerinden birine denk düşen şarkılardan biri ise 2. sezon 15. bölümde yer alan Chris De Burgh “Lady In Red” klasiğidir. “Seydi emret” olarak da aklımızda yeri olan bu eserin çaldığı sahne zamanında akla geldikçe bir hafta boyunca ara ara güldürmüştür.


Kaşıntıya Derman Bir Dean Klasiği-  Survivor- Eye of The Tiger (04×06)



 Impala Özgürlüğü – Lynyrd Skynyrd – Simple Man (05×03)


Kara Şimşek Temalı Supernatural ( 05 x 08)


Kendi Cennetindeki Yangına Döşenen Bob Dylan – Knockin’ On Heavens Door (05 x 16)


 Dizinin en karizmatik anlarından ve karakterlerinden birine eşlik eden  Jen Titus – O Death (05×21)


Bir Garip Supernatural – David Bowie – Space Oddity  (06 x 09)




Bir Yolu Vardır Elbet Biraderleri- Blondie – One Way or Another ( 06×17 )


Impala’nın Cazibesi -Steppenwolf – Born to Be Wild (07×23)



Yoluna Giden Enfes Bir Supernatural- Milo Greene- What’s The Matter ( 08 x 04)


Supernatural soundtrack eserleri, oldukça başarılı seçimlerle oluşturulmuş ve burada yer veremediğimiz sayısız klasiği sahnelere döşemiştir. Dizi, bir türlü bırakamadığınız, çok sevdiğiniz bir anınız gibi olabilir. Eğer ardışık olarak seyretmeye kalkarsanız Winchesterları aileden sayabilirsiniz. Müzikleri ise Impala’nın içinde çalınan, bitmeyen bir kaset gibi yolculuğa eşlik eder.

Kişisel Not: Bu arada Sam sana laflar hazırladım. Sözüm sana; Seni prenses kılıklı bulmaktayım. Ağabeyine Crowley’den ve Cass’ten sabır diler, Sam hayranlarına selam ederim. Supernatural’daki Dean, zenginlik budur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder